איתור ספקים
ויצרני מזון בעולם
מציאת ספקים ויצרני מזון מהימנים ליצירת שותפות עסקית ארוכת טווח הוא שלב אקוטי בבניית תוכנית עבודה שותפת של כל עסק מזון. מציאת ספקים ויצרנים בעלי יכולת לספק מוצרים איכותיים הוא תהליך קשה ומורכב, אך הוא לא חייב להיות כזה כאשר עושים אותו נכון ונעזרים במומחים בעלי ניסיון והכרה רחבה של האופציות הקיימות בשוק המקומי והעולמי.
יתר על כן, חשוב להימנע מבזבוז משאבים כספיים על ניסיונות כושלים של מציאת ספקים שלא עמדו בדרישות העסק, שכן כל ניסיון כזה יכול לפגוע בקיום ובהמשכיות עסק המזון בעתיד. האמת היא שתוכלו למצוא ספק ויצרן מזון מכל העולם בזמן מאוד קצר.
כל מה שאתם צריכים לדעת הוא היכן לחפש וממה בדיוק להימנע בתהליך החיפוש.
קביעת מודל ואפיון מוצר
פיתוח רעיון למוצר הוא חסר משמעות אם אין יכולת לייצר אותו כראוי. ייצור נכון של המוצר דורש הבנה מעמיקה של העיצוב, החומרים וקביעת תוכנית תקציבית ריאלית.
חשוב להבין כי ללא פירוט מדויק של כל הדרישות לייצור המוצר והתאמה לצורכי העסק, איתור הספק או יצרן המזון הדרוש, תיעשה לא על הצד הטוב ביותר. לכן, לפני שרצים לייצר את המוצר בכמויות ואף לפני שניגשים לחפש את הספק או יצרן המזון המתאים, דבר ראשון - לומדים את התחום. מתוך זה, ועל ידי ביצוע מחקר מקיף לייצור המוצר, יש לאפיין את המוצר ולפתח מודל ראשוני.
הצורך בפיתוח מוצר ראשוני בא בכדי לוודא שאכן המוצר הינו בר ייצור ולכן לשלב זה השפעה רבה על קביעת תוכנית הייצור בהתאמה לכמויות גדולות במפעלי יצרני המזון. למעשה, ע"י אפיון המוצר, נמנות אותן הדרישות שיצרני וספקי המזון יצטרכו לעמוד בהן.
התאמה לרגולציה עדכנית
אחד השלבים החשובים ביותר שיכולים להכריע על המשכיות פיתוח ושיווק המוצר בשלבים מאוחרים יותר הוא שלב ההתאמה לרגולציה המקומית. כל מוצר שמיוצר בחו"ל או בארץ, חייב לעמוד בתקינות ובחוקים שנועדו להגן על בריאות הציבור.
הרגולציה וסמכויות הרגולטור המעוגנות בחוק, ביניהן פיקוח משרד הבריאות, נוהלי יבוא המזון, אחריות שרשרת הייצור והשיווק לבטיחות המזון והסדרת פיקוח המזון – הופכות את תהליך הייצור למורכב יותר.
ההמלצה בשלב זה היא לא לוותר על ייעוץ עם מומחים בתעשיית המזון, מומחי תקינה, תזונה ואנליזה של המזון שיכולים לחסוך הוצאות רבות בהמשך תהליך ייצור המזון והחדרתו לשווקים.
איתור ספקים ויצרני מזון רלוונטיים
לאחר שמתקבלת תוכנית פיתוח ואפיון מוצר מדויקת המפרטת לפרטי פרטים את כל הדרישות בהן הספק או יצרן המזון צריך לעמוד בהן, מגיעים לשלב איתור הספקים ויצרני המזון הפוטנציאלים שעומדים בדרישות אלו. תעשיית המזון בארץ ובעולם, מלאה בספקים ויצרני מזון רבים, אשר נבדלים זה מזה בסוגי המוצרים וחומרי הגלם אותם משווקים, באיכויותיהם, בזמני האספקה, ביכולות הייצור ובתכונות נוספות.
בתהליך איתור הספק ויצרן המזון המתאים ביותר, יכולות להיווצר סוגיות שונות שלא תמיד נראות כמשמעותיות בתחילת החיפוש, אך יכולות להוות קושי בסגירת העסקאות וחוזי עבודה בהמשך, כגון הבדלי התרבות, שפות שונות והשפעות כלכליות נוספות.
סינון ספקים על פי התאמת יכולות הספק ויצרן המזון לדרישות העסק
ע"י אפיון מוצר ותוכנית ייצור מפורטת, נוכל למצוא את הספקים הרלוונטיים ביותר שיעמדו בדרישות הייצור, ומכאן נתחיל על תהליך סינון ומציאת הספק או יצרן המזון האולטימטיבי.
לאחר עריכת השוואה ובחירת הספק האולטימטיבי לדרישות הייצור וצורכי העסק, נבחר המועמד המתאים ביותר למילוי המשימה.
יצירת קשר ובחינת דוגמה ראשונית של המוצר
לאחר בחירת הספק או יצרן המזון המתאים ביותר, יוצרים קשר. ברגע שמתקבלת תשובה חיובית מהספק או מיצרן המזון המאשרת את כל המידע אודות ייצור המוצר ובתמורה מתקבלים פרטים התואמים את הציפיות של העסק, עוברים לשלב מתקדם שכולל בקשה לשליחת מדגם ראשוני ותיאום פגישה עסקית במידת הצורך.
תהליך מציאת ספקים ויצרני מזון מתאימים לא חייב להיות קשה או לסכן את משאבי העסק שלכם כאשר עושים אותו נכון ע"י תמיכה שוטפת וייעוץ חכם מצוות המומחים של גרודה.
אנו בגרודה מונים צוות מומחים בעלי ידע וניסיון רב שנים, היכרות מעמיקה עם השווקים הבינלאומיים, ספקים ויצרני מזון מהטובים והגדולים בתעשייה.תנו לנו להוביל אתכם בתהליך המורכב והמרתק הזה של ייצור מוצרי מזון ושיווקם בשוק המקומי – הקלו על עצמיכם וחסכו זמן יקר!
אנו נמצא עבורכם את הספק ויצרן המזון האופטימלי עבורכם שיעמוד בכל הדרישות, קפדניות ככל שיהיו, על מנת שמוצר המזון אותו אתם רוצים לייצר יעמוד בכל דרישות, התקנים הרגולטוריים והסטנדרטים הגבוהים ביותר, תוך עמידה בתקציבי החברה.
שנאפה מוצר
חדש ביחד?
לפרטים נוספים, צרו איתנו קשר עוד היום
