פיתוח מוצרי מזון מהרעיון עד למדף בסופר
אם המצאתם מתכון או פיתחתם מוצר מזון שכולם ממש אוהבים ואתם מעוניינים להתחיל לייצר אותו בכמויות מסחריות ולשווקו בשוק המקומי, הגעתם למקום הנכון.
פיתוח מוצרי מזון והפיכתם מרעיון ראשוני למוצר מוגמר שעומד בכל הסטנדרטים והתקנים הרגולטוריים ומוכן לשיווק, הינו תהליך מורכב שדורש ידע ותכנון עסקי ותפעולי נכון, שיחסוך עלויות והוצאות מיותרות בעתיד.
בין אם זה חידוש ושדרוג מוצרי מזון קיימים או פיתוח מוצרי מזון חדשים לחלוטין –עצם פעולת פיתוח מוצרי המזון מתרחשת בתדירות גבוהה מאוד בתעשיית המזון. יחד עם זאת, פיתוח מוצרי מזון הינו תהליך טעון סיכונים שלעיתים קרובות מסתיים בכישלון.
כאשר תהליך פיתוח מוצר המזון מתנהל לפי תכנית המתוכננת היטב תוך ניהול סיכונים חכם, ניתן להפחית את הסיכונים הכרוכים בפיתוח המוצר באופן משמעותי ובמקרים מסוימים אף להימנע מהם לחלוטין ובכך למנוע הפסדים כספיים שחלקם ניתן לצפות מראש.
ארבעת מרכיבי הליבה בתהליך פיתוח מוצרי מזון
1. לאמת את הקונספט של מוצר המזון
כל עסק או מוצר מצליח מתחיל ברעיון שעונה על צורך מסוים - מספק את המענה לביקושם של הצרכנים.
בהתאמה לכך, עורכים מחקר שוק מקיף שבוחן את כדאיות הרעיון, והתאמתו לקהל היעד. כך לדוגמא במחקר שיערך, יבחנו שאלות בנושא קהל היעד, טרנדים קיימים, והשוואה למוצרים מתחרים הנמכרים בשוק.
כאשר למעשה, המטרה היא להגיע להבנה עד כמה גבוה הפוטנציאל השיווקי של מוצר המזון בשוק המקומי.
בנוסף לאלה, מרכיב לא פחות חשוב שיבחן הוא המשאבים הכספיים שידרשו כדי לייצר את מוצר המזון ולשווקו לאורך תקופת זמן מסוימת כך שתהיה ארוכה דיה בכדי להצליח להכניס את המוצר לשוק המקומי.
חשוב להבין שבייצור מוצרי מזון והפצתם בקנה מידה גדול - עלויות הייצור יהיו גבוהות. המימון יצטרך לכלול רכישת חומרי גלם וציוד תעשייתי, גיוס אנשי מקצוע (יועצים, מהנדסי מזון וכו'), בדיקות מדעיות, התאמה ועמידה בתקנים, כשרות, הפצה, אחסון, אריזה ועוד.
כל אלה יילקחו בחשבון וישפיעו בצורה משמעותית על כדאיות פיתוח המוצר בהמשך.
2. התאמה לתקנות רגולטוריות
הבנת הנהלים והתקנות בהם יש לעמוד בכדי לייצר ולשווק את מוצר המזון הינו שלב חשוב מאוד בתהליך פיתוח המוצר.
כל מוצר שמשווק על המדפים, חייב לעמוד בדרישות ובתקנים רגולטוריים שנועדו לשמור על בריאות הציבור ותחרות הוגנת בין היצרנים. בין אם זה רכיבי המוצר, סוגיית דרגת כשרות המוצר, אלרגנים או סטנדרטים אחרים בהם יש לעמוד בעת ייצור מוצר המזון.
סטייה מכל אחד מהתקנים והנהלים, עלולה לגרום להוצאות והפסדים מיותרים שיכולים להימנע באמצעות תכנון ופיתוח מוצר מקצועי שיערך ע"י כוח אדם בעל ידע וניסיון בתחום.
3. הקמת צוות מקצועי, איתור ספקים ויצרני מזון לפיתוח וייצור המוצר
במסע שלכם להשקת המוצר, חובה לעבוד עם אנשי מקצוע שאתם סומכים עליהם כדי שיחד יהיה ניתן לייצר מוצר שיעמוד בציפיות שלכם כמו גם בתקני הייצור.
איתור ובחירת ספקים ויצרני מזון מקצועיים הוא השלב חשוב ובעל השפעה רבה שעלול להכריע בין הצלחה לכישלון בייצור ושיווק המוצר. חשוב מאוד לדעת כיצד לבחון נכון את הספקים והיצרנים וכן להיערך לבקרה שוטפת של תהליכי הייצור.
בכדי לצלוח במשימת הבחירה והתאמת הספקים והיצרנים המתאימים, מומלץ לעבוד עם יועץ מזון מומחה ובעל ניסיון בתעשייה בכדי להרכיב תהליך ייצור איכותי שיתאים לצורכי הייצור של המוצר שלכם.
4. תהליך פיתוח מוצרי המזון
לבסוף, נוכל להגיע לחלק המרגש ביותר והסיבה שבגללה אתם רוצים למכור את המוצר שלכם מלכתחילה!
כעת, לאחר שיצרתם בסיס חזק להחדרת המוצר שלכם לשוק, תוכלו להמשיך ביצירת אב-טיפוס עבור המוצר המוגמר שלכם.
בשלב זה, יש לעבוד עם מהנדס המזון כדי לאפיין נוסחה קבועה למוצר המזון, וכן לבצע בדיקות מעבדה של צד שלישי במטרה להבטיח את איכות ובטיחות מוצר המזון.
גרודה – מומחים לניהול ופיתוח מוצרי מזון
תהליך פיתוח מוצר מזון והכנתו לקראת שלב השיווק והמכירה הינו תהליך מאתגר ומורכב כאחד.
תנו לנו להוביל אתכם בתהליך המרתק הזה של ייצור מוצר המזון ושיווקו בשוק המקומי – הקלו על עצמיכם וחסכו זמן יקר וכסף!
אנו בגרודה מונים צוות מומחים בעלי ידע וניסיון רב שנים, היכרות מעמיקה עם השווקים הבינלאומיים, ספקים ויצרני מזון מהטובים והגדולים בתעשייה.
יחד נבנה את הקונצפט של המוצר, נוודא היתכנות מכירה, נמצא את הספק ויצרן המזון האופטימלי עבורכם ונבנה את הצוות שיצלח במשימת פיתוח המוצר כך שיעמוד בכל הדרישות והתקנים תוך כדי שמירה על איכות גבוהה ועמידה בזמנים ובמגבלות התקציב.
ליצירת קשר ולתיאום פגישת ייעוץ לפיתוח מוצר מזון – לחצו כאן>
שנאפה מוצר
חדש ביחד?
לפרטים נוספים, צרו איתנו קשר עוד היום
