שילוב מוצרי קנאביס במזון
על אף שהקנאביס מוכר לאנושות כצמח מרפא בעל רבגוניות שאין כמותה כבר מאות שנים, אופן פעולתו היווה תעלומה בלתי פתורה עד לגילוי ה-THC (Tetrahydrocannabinol ), רצפטור הקנבינואידים הראשון (CB1), ורכיבים נוספים בצמח. שנות השישים של המאה הקודמת אופיינו בגילויים של שלל פיטו-קנבינואידים אותם מכיל צמח הקנאביס (כדוגמת קנאבידיול (CBD), קנביגרול (CBG), קנביכרומן (CBC), קנאבידיברין (CBDV) וכד'), אולם, למרות זאת, רובם המכריע של המחקרים המשיך להתמקד ברכיב הTHC, הרכיב ה"כיפי" הפסיכו-אקטיבי, אשר, גורם לתחושת ה"היי" (אותה תחושה, שיותר מכל, מזוהה עם הקנאביס והשפעותיו על הגוף). רק לאחרונה התעוררה ההתעניינות המחקרית המחודשת בצדדיו הרציניים והרפואיים יותר של הקנאביס, אולם, רכיבים מרכזיים אחרים בקנאביס עדיין נותרו מוכרים-פחות ותכונותיהם החיוביות נותרו הרחק מאור הזרקורים.
THC, CBD וטרפנים
אנחנו מניחים שעל ה-THC המוכר אין צורך להרחיב את הדיבור, מכיוון שיש כיום מעט מאד אתרים העוסקים בקנאביס שאינם מפרטים את שלל מעלותיו ותועלותיו. גם ה-CBD (שקרנו עלתה לאחרונה), נמצא לא מעט במוקד תשומת הלב, במיוחד כיום, כשיכולותיו בטיפול במצבים פיזיולוגיים ומנטאליים כאחד נחקרות ונלמדות.
אנחנו, ברשותכם, נעדיף להרחיב מעט דווקא על רכיבים הצנועים והנחבאים יותר אל הכלים - הטרפנים.
טרפנים - על טעם ועל ריח...
מלבד הקנאבינואידים המוכרים הפעילים בקנאביס (כדוגמת ה-THC וה-CBD), ישנן בצמח גם מולקולות צמחיות נוספות הנקראות טרפנים (באנגלית Terpenes), והן מוגדרות הן כמסייעות לחיזוק תכונותיו והשפעותיו של הצמח והן כאחראיות לטעמים ולניחוחות של זני הקנאביס השונים. הטרפנים הינן מולקולות אורגניות המצויות בכל הצמחים (ביניהם, גם צמח הקנאביס) והמקנות להם תכונות ספציפיות שונות, תוך שימת דגש על הטעם והריח. כתוצאה ממינון ומשילוב טרפנים המשתנים בכל זן קנאביס, כל אחד מהזנים ניחן בחותם ריח וטעם ייחודי משלו. אולם, בכך לא תם תפקידם של הטרפנים, שכן, על אף ששני הקנבינואידים המוכרים בצמח (שוב - THC ו-CBD) ידועים בשל סגולותיהם הרפואיות, אף ריכוז גבוה שלהם, לכשעצמו, לא יספיק בכדי לממש את מלוא הפוטנציאל הרפואי הטמון בצמח. מלבד תכונות הריח והטעם, לטרפנים יכולות רפואיות שונות (כשיכוך כאב או הרגעתה של המערכת החיסונית שבגוף). כך שהשילוב הנכון בין הקנבינואידים לטרפנים (הנקרא "אפקט הפמליה") יוצר פתרון מלא המסוגל לסייע בטיפול במצבים רפואיים רבים.
פיתוח מוצרי מזון מבוססי קנאביס Edible
כאשר מדברים על קנאביס ואכילה, האסוציאציות הראשונות העולות לראש הן אותן ספייס-קוקיז, בראוניז שוקולד או חמאה ירוקה, אשר בהן משולב (באופן DIY ביתי לגמרי) הקנאביס. זה (אולי) היה נכון לשנות השישים...
כבר כיום, יכולים ליהנות אזרחי מדינות מסוימות מעוגות, מסוכריות גומי, מחטיפי שוקולד, מעוגיות מממתקים ועוד, שכולם מבוססים על הרכיבים השונים המצויים בקנאביס.
נקודה נוספת לזכות צריכת הקנאביס באמצעות אכילה על פני עישון תפרחות הצמח נובעת מהעובדה כי בעת אכילת מוצר המזון המבוסס על קנאביס, הצורך את הקנאביס אינו חשוף לכל אותן סכנות הנלוות לכל סוג של עישון. נוסף על כך, עולה כי אכילת מוצרי הקנאביס מספקת הקלה מהירה וממושכת יותר לסובלים מכאבים כרוניים וממצבים דומים, מכל דרך צריכה אחרת של הצמח.
כך שבד בבד עם התפתחות הטכנולוגיות ופיתוח היכולת להפיק מצמח הקנאביס בדיוק את הרכיב הנדרש, השמיים, הם, למעשה, הגבול.
מהתמונה המצטיירת, הן בתחום הקולינריה והם בתחום הקנאביס, ברור למדי, כי פיתוח מוצרי מזון מבוססי קנאביס הם הדבר הגדול הבא.
גרודה, כחברת פיתוח מזון מהגדולות בישראל, וכמלווה יצרני מזון וחברות פוד-טק בארץ ובחו"ל מאז היווסדה, מהווה את הפרטנר האידיאלי לפיתוח מוצרי מזון המבוססים על קנאביס ורכיביו השונים.
שנאפה מוצר
חדש ביחד?
לפרטים נוספים, צרו איתנו קשר עוד היום