מהפכה טכנולוגית בהקפאת מזון עם Proton Freezing

בתעשיית המזון, שימור איכות המזון לאורך זמן הוא אתגר מרכזי. הקפאה היא אחת השיטות הנפוצות לשימור מזון, אך הקפאה מסורתית יוצרת גבישי קרח גדולים הפוגעים במבנה התאים ומשפיעים לרעה עלהמרקם והטעם. כאן נכנסת לתמונה טכנולוגיית Proton Freezing, המספקת פתרון חדשני שמשמר את האיכות האורגינלית של המזון.

מהי טכנולוגיית Proton Freezing?

טכנולוגיית Proton Freezing היא פיתוח חדשני של חברת Shingi Co. Ltd. היפנית, פורצת דרך בתחום ההקפאה, חברה יפניתפורצת דרך בתחום ההקפאה, המבוססת על שילוב גלי מגנטיות במהלך תהליך ההקפאה. באמצעות יצירת שדה מגנטי מבוקר , Proton Freezing מיישרת את מולקולות המים במזון, מה שמונע את היווצרותם של גבישי קרח גדולים ומסייע לשימור המרקם והעסיסיות של המוצר גם לאחר הפשרה.

הבסיס המדעי של Proton Freezing

ההקפאה המסורתית גורמת למים במזון לקפוא באקראיות, מה שמוביל להיווצרות גבישי קרח גדולים שמפרקים תאים ופוגעים במרקם המוצר. לעומת זאת, Proton Freezing:

  • משתמשת באנרגיה מגנטית לייצוב מולקולות המים לפני ההקפאה.
  • מפחיתה את האנרגיה החופשית של המים, מה שמאפשר קיפאון אחיד יותר ומונע קריעה של קרומי התאים.
  • מונעת דנטורציה של חלבונים – מה שתורם לשימור מבנה החלבון ולשמירה על איכות המוצר.
  • מצמצמת את איבוד הנוזלים בזמן הפשרה – אחת הבעיות המרכזיות בהקפאה מסורתית.

יתרונות טכנולוגיית Proton Freezing בתעשיית המזוןשיפור איכות המוצרים הקפואיםבזכות ההקפאה האחידהויצירת גבישי קרח קטנים, Proton Freezing מאפשרת שמירה על המבנה, המרקם והעסיסיות של מזונות קפואים. תהליך זהתורם למניעת התייבשות ושומר על פיתוח מזון באיכות גבוהה גם לאחר הפשרה.שמירה על הטעם והארומה פרופיל הטעמים שלמזון מושפע מאוד מהתהליך שבו הוא נשמר. טכנולוגיה זו מצמצמת את אובדן התרכובות הנדיפות שאחראיות לטעמים ולארומה, ומאפשרת שימור טוב יותר של החוויה החושית של המוצר.שימור צבע טבעי ומניעת חמצון

  • בשרים נשמרים בצבע הטבעי שלהם, ללא השחרה הנגרמת עקב פגיעה במבנה החלבונים.
  • מאפים שומרים על מרקמם המקורי לאחר הפשרה.
  • ירקות ופירות מוקפאים נראים טריים     יותר, ללא ריכוך או שינויי מרקם.

היבט כלכלי: כיצד Proton Freezing חוסכת כסף?הארכת חיי מדף וצמצום בזבוזבאמצעות Proton Freezing, ניתן לשמר מוצרים לזמן ממושך יותר מבלי לפגוע באיכותם. דבר זה מאפשר:

  • חיסכון כלכלי כתוצאה מהפחתת אובדן מוצרים פגומים.
  • שיפור ניהול המלאי – אפשרות להחזיק מוצרים קפואים לזמן ארוך יותר ללא ירידה באיכות.
  • יעילות בתעשיית המזון – שימוש יעיל יותר בחומרי גלם והפחתת עלויות ייצור.

שיפור תפעולי בקווי ייצור מכיוון ש-Proton Freezing מאפשרת שימור איכות גבוהה,ניתן להקפיא מוצריםבשלבים מוקדמים יותר של תהליך הייצור, להפחית עלויות שינוע ולהגביר את היעילות הלוגיסטית.יישומים בתעשיית המזוןדגים ופירות יםבתעשיית הדגים והפירות הימיים, הקפאה מסורתית גורמת לאובדן לחות ולטעמים מתכתיים בהפשרה. Proton Freezing מאפשרת שמירה עלטריות מקסימלית ועסיסיות גבוהה גם לאחר הפשרה.בשר ומוצרי עוף. בשר מוקפא עלול לאבדמנוזליו ולהפוך ליבש לאחר הפשרה. טכנולוגיית Proton מפחיתה את תופעת drip loss, ומשמרת את המרקם והעסיסיות של המוצר.מאפים וקינוחים מאפים מוקפאים סובלים פעמים רבות ממרקם פגום לאחר הפשרה. טכנולוגיה זו מונעת תופעות כמו קריסת שכבות או היווצרות אזורי לחות לא אחידים, מה שמוביל למוצר סופי איכותי יותר.מוצרי חלב וגלידות Proton Freezing מסייעת בשימור מרקם קרמי של גבינות רכות וגלידות, מבלי לגרום לגיבוש יתר או להפרדת שומנים. ארוחות מוכנות וקייטרינגקייטרינג ומסעדות יכולים ליהנות מהקפאה של מנות מוכנות מראש מבלי לחשוש לאובדן איכות. בזכות השימורהגבוה של טעמים ומרקמים, לקוחות יקבלו מוצר ברמת טריות גבוהה. Proton Freezing ופיתוח מוצרי מזון הקפאה איכותית היא מפתח להצלחה בתעשיית פיתוח מוצרי מזון. בעזרת Proton Freezing ניתן:

  • לשפר את יציבות המוצרים ולמנוע קלקול מהיר.
  • לפתח מוצרים חדשניים המשלבים טעמים ומרקמים בצורה מיטבית.
  • להוזיל עלויות ולשפר את חוויית הלקוח, על ידי הקפאה שמביאה לתוצאה הקרובה ביותר למזון טרי

Proton Freezing בגרודה חברת גרודה היא הנציגה הבלעדית של טכנולוגיית Proton Freezing בישראל, ומציעה ללקוחותיה גישה בלעדיתלטכנולוגיה זו ולמערכות מתקדמות נוספות הזמינות לשימוש ולבדיקה במעבדות החדשניותשל גרודה.. הטכנולוגיה, לצד מערכות מתקדמות נוספות, זמינה לשימוש ולבדיקה במעבדות החדשניות של גרודה.

טכנולוגיית Proton Freezing משנה את חוקי המשחקבכל הנוגע להקפאת מזון. היא מאפשרת פיתוח מזון חדשני, משמרת את המרקם, הטעם, הצבע והארומה, מפחיתה בזבוז ומשפרת את היעילות הכלכלית של תעשיית המזון. חברות המעוניינות לשפר את איכות מוצריהן ולצמצם עלויות ימצאו בטכנולוגיה זו פתרון אידיאלי לקווי הייצור שלהן.

הזמינו עוד היום ניסיון במערכת Proton Freezing החדשנית וגלו את עתיד ההקפאה בתעשיית המזון

שנאפה מוצר
חדש ביחד?

לפרטים נוספים, צרו איתנו קשר עוד היום